Fiktiva miljöer

Fiktiva miljöer för brukare med demensdiagnos

Vi utvecklar nu en plattform för att kunna installera fiktiva miljöer i form av minisamhällen på tema stad och park. Ett minisamhälle eller en demensby kan göras i olika utföranden och storlekar beroende på lokaltillgång och budget. För oss handlar det om att skapa en trygg, stimulerande  och bekant miljö.

Vi har lång erfarenhet av att projektera och bygga upp permanenta miljöer på skiftande platser. Vi använder gärna den kunskapen för att bygga fiktiva miljöer för brukare med demensdiagnos.

Vi har genomgått Silviahemmets demensutbildning och gjort studiebesök på demensbyn De Hogeweyk i Holland.

Demensby – minisamhälle inomhus

Ett av våra pågående projekt just nu är ett minisamhälle inomhus. Utgångsläget är en befintlig källarlokal. Utefter stadsgatan finner man bl a ett konditori med gammaldags inredning. Här finns ett hobbyrum med möjlighet till måleri, snickeri och sömnad. En humorlåda med plats för komik i olika former och en skönhetssalong.

I den lummiga parken kan man ta en glass, vara aktiv vid boulebanan, promenera eller sitta ner en stund i någon av sittgrupperna.

 

I ”tivolit” finns 3 spelstånd som inbjuder till fysisk aktivitet. Inne i Nostalgitorget möter besökarna gamla kända ting, alltifrån en kobratelefon  till en Volkswagenbubbla. Biografen visar filmklassiker. På teatern är teatergrupper, musiker och andra artister välkomna att bjuda på underhållning.

Specialrum

Vi projekterar och installerar specialrum med olika inriktingar, som t ex solrum, aktivitetsrum, lyssnarstuga, sinnesrum mm. Interiörer till dessa tillverkar vi InHouse.

Solrum med olika interiörer har stor efterfrågan. Tillsammans med kunden hittar vi en miljö som bäst passar in för det aktuella projektet.

sv_SESwedish